Connectie Loek Winter met CCN zorgt voor weerstand tegen overnamepoging

Lelystad/Emmeloord - Zorgondernemer Loek Winter, één van de eigenaren van de failliete MC IJsselmeerziekenhuizen, bezit ook 22,4 procent van de aandelen van overnamekandidaat Cardiologie Centra Nederland (CCN).

Loek Winter trad in februari terug als bestuurder van de MC Groep, waar de IJsselmeerziekenhuizen bij horen. Hij nam de ziekenhuizen over in 2009. De zorgondernemer is nog wel aandeelhouder.

Volgens zijn woordvoerder staat Winter echter 'buiten' de poging van CCN om de IJsselmeerziekenhuizen over te nemen.

Toch vindt oppositiepartij PvdA deze 'vinger in de pap' van Winter reden genoeg om tegen de overname te zijn: 'Eerst het ziekenhuis op de fles, personeel en patiënten op straat en vervolgens alsof er niets gebeurd is weer opnieuw eigenaar worden. Minister Bruins moet hier dus niet intrappen. Het is nu belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare partij waarbij de mensen in Flevoland zeker kunnen zijn van goede zorg'.

Onderzoek naar activiteiten Winter

CNV Zorg & Welzijn pleitte eerder al voor een onderzoek naar de overige activiteiten van Winter, om verder 'te voorkomen dat we met soortgelijke situaties in aanraking komen'.