Geen tbs, wel cel voor aanval met beitel

KUINRE - Een 35-jarige man uit Kuinre is donderdag veroordeeld tot 3 jaar cel, waarvan 2 jaar voorwaardelijk, voor een poging tot doodslag. Met een beitel in de hand ging hij een 20-jarige mededorpsbewoner te lijf.

Ook moet hij zich voor de duur van maximaal een jaar laten behandelen in een kliniek, bepaalde de rechtbank in Zwolle. Bij de man sloegen op Tweede Pinksterdag alle stoppen door. Hij had al een fles port, slaappillen en een joint op toen zijn buurman over de geluidsoverlast begon. De verdachte ervoer al langer overlast van het naburige dorpshuis in Kuinre. Hij stond plots op, griste een beitel mee en ging op zoek naar de beheerder van het dorpshuis. Omdat hij niet wist waar deze woonde, trapte hij enkele voordeuren in een rijtje woningen in. In een van de panden drong hij naar binnen en ging een 20-jarig slachtoffer te lijf. Zijn buurman wist hem van het slachtoffer te treffen. De 20-jarige zou zijn geraakt door de beitel.

De officier van justitie had om tbs met dwangverpleging en twee jaar cel gevraagd. Ze achtte tbs noodzakelijk omdat de verdachte vermoedelijk niet aan een behandeling mee zal werken. De rechters denken dat hij, met twee jaar cel dreigend boven zijn hoofd, wel mee zal werken.