Domineesweg bij Renne wordt opnieuw geasfalteerd

Nagele - Een 'schuivende' asfaltlaag op de Domineesweg ter hoogte van Renne/11 Beaufort wordt zaterdag verwijderd, waarna er een nieuwe laag wordt aangebracht. Dit zorgt zaterdag voor verkeershinder tussen de A6 en Urk.

De werkzaamheden duren van 06.00 uur tot uiterlijk 19.00 uur. Ter hoogte van Domineesweg 11 wordt één rijstrook afgezet. Verkeersregelaars laten het verkeer om en om langs het werkvak. Het verkeer moet rekening houden met een vertraging van 5-10 minuten.

Onvoldoende hechting

In juli is een linksafvak aangelegd om de veiligheid en doorstroming op de Domineesweg ter hoogte van het bezoekerscentrum te verhogen. Afgelopen maanden is echter gebleken dat bij de aanleg onvoldoende hechting heeft plaatsgevonden tussen twee asfaltlagen. Dit heeft als gevolg dat de bovenste asfaltlaag is gaan ‘schuiven’ (het wordt als het ware naar de zijkant weggedrukt door het gewicht van het verkeer).

In september is een tijdelijke maatregel getroffen om verder schuiven te voorkomen. Zaterdag wordt het asfalt opgebroken en opnieuw aangebracht.