Dammer Matheo Boxum eindigt in top tien op WK jeugddammen

Emmeloord - Matheo Boxum heeft op het WK jeugddammen in Wit-Rusland een prima prestatie geleverd door in de top tien te eindigen. ‘Ik ben heel trots’, aldus het negenjarige damtalent uit Emmeloord.

Volgens kenners heeft Matheo Boxum zich sinds het EK in Vilnius in augustus op veel fronten goed ontwikkeld. Het positiespel, de flankaanval en de zetcontrole zijn duidelijk verbeterd.

Paul Oudshoorn, de ‘huisleermeester’ van de damclub in Emmeloord, is onder de indruk van Matheo’s prestatie. Halverwege het toernooi stond Matheo Boxum nog op een podiumplaats. Dat hij die positie niet wist vast te houden, lag aan het feit dat hij zeer vermoeid was. ‘Het is een kwestie van de lange adem’, zei vader Alex. Het toernooi duurde net even te lang.

Wat ook een rol speelt: door de hoge positie op de ranglijst nam de druk toe, die Matheo zelf voelde, maar ook de druk van zijn ‘fans’: vader, moeder en andere familieleden. Hoe dan ook, Matheo Boxum behoort nu tot de tien beste dammers ter wereld in de categorie ‘Boys Hopes’.

Lees ook: Damtalent debuteert op WK