Mathieu Vulto dirigent Vocal Group Flevox

EMMELOORD - Mathieu Vulto uit Nieuwleusen is per 6 november de nieuwe dirigent van Vocal Group Flevox.

Hij volgt Nyanda van Dijk op die twee jaar voor het koor stond. Door de lange reistijd en een vaste baan elders moest ze afscheid nemen van Flevox. Mathieu Vulto volgde (42) de opleiding muziekregistratie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Studeerde Klassiek Trompet, en later bugel. Studeerde hafa-direktie en schoolmuziek aan het Conservatorium in Alkmaar. Hij kreeg steeds meer passie voor de lichte vocale muziek, en dan met name voor Vocal Jazz. Hij volgde daarvoor een jaar koordirectie, compositie en het leiden van schoolorkesten en koren bij Christoph Schönherr aan het Conservatorium van Hamburg.

Hij speelt piano en heeft de Dirigent Licht Vocaal opleiding bij Tijs Krammer gevolgd. Mathieu heeft ervaring met diverse koren en is koorcoach en geeft diverse workshops op het gebied van vocal painting en the co-creative classroom’ en hij zingt projectmatig in het Dutch Organic Choir. Hij geeft gastlessen aan het Conservatorium en is opleidingsdocent aan de Pabo in Deventer. Op dit moment volgt hij zelf ook nog een Master ‘Vocal Leadership’ in Denemarken. Kortom een gedreven muzikale inspiratie bron voor Flevox.

Wij zijn enorm blij met Mathieu. Het is weer fijn om uitgedaagd te worden en gericht te werken aan Vocal Painting. De persoon die ons wellicht een “toontje hoger” kan laten zingen. Ook niet leden kunnen kennis maken met de nieuwe dirigent op de open repetitie op dinsdagavond 20 november om 20.00 uur aan de Brouwerskamp 14 in Emmeloord. Aanmelden via, secretariaat@vocalgroupflevox.nl