IJsselmeerziekenhuizen stijgen flink in Ziekenhuis Top 100

Emmeloord - Het kan verkeren. De eind oktober failliet verklaarde IJselmeerziekenhuizen zijn flink gestegen in de Ziekenhuis Top 100 die het AD vrijdag bekendmaakte: van plek 64 in 2017 naar plek 39 dit jaar met een eindscore van 61.32 procent.

Ook de andere ziekenhuizen in de regio staan bij de eerste 50 in de Top 100. Het Flevoziekenhuis in Almere handhaaft zich op plek 34 met een eindscore van 65,70 procent. Het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk, overnamekandidaat van de IJselmeerziekenhuizen, staat op een keurige plek 14 met een eindscore van 79,50 procent. Het Antonius Ziekenhuis in Sneek, dat een polikliniek in Emmeloord heeft, staat op plek 19 met een eindscore van 76,22 procent.

De landelijke krant beoordeelde voor de vijftiende keer alle Nederlandse ziekenhuizen.

Top 100

De Ziekenhuis Top 100 kent vanaf nu twee winnaars, als gevolg van specialisatie in de zorg. In 2018 zijn dat het Jeroen Bosch Ziekenhuis als beste topklinische ziekenhuis en ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen als beste streekziekenhuis.

De Top 100 beperkt zich tot medische gegevens; de uitkomst van zorg is voor u als patiënt uiteindelijk veel belangrijker dan de parkeertarieven of de telefonische bereikbaarheid. Ook bestuurlijke en financiële problemen, zoals bij het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam of de MC Groep (IJsselmeerziekenhuizen), zijn niet terug te vinden in de lijst.

Hoe de Top 100 tot stand komt lees je hier.