Geslaagde 17e editie van ‘Veno in the Wetlands’

VOLLENHOVE - Stichting Survival Vollenhove (SSV) kijkt terug op een geslaagde 17e editie van de survivalrun ‘Veno in the Wetlands’. In de wedstrijdcategorie Middellange Survivalrun wist Sanne de Jonge uit Vollenhove zelfs een eerste plaats bij de dames te behalen.

‘We kijken terug op een fantastische survivalrun. Er waren veel positieve reacties van deelnemers en toeschouwers. De inzet en betrokkenheid van vrijwilligers was geweldig. Zonder al die vrijwilligers hadden we geen run kunnen organiseren’, zei Leo Visscher, voorzitter van SSV.

Aan de survivalrun in Vollenhove deden zaterdag 10 november vijftienhonderd deelnemers mee. De wedstrijd- en recreatieve deelnemers liepen een parcours van vijf, acht of dertien kilometer. De leden van de Trainingsgroep Survival Vollenhove hebben goede prestaties geleverd.

De opvallendste winnaar is Sanne de Jonge uit Vollenhove. Zij haalde de eerste plaats bij de dames in de categorie Middellange Survivalrun (13 kilometer). Vorig jaar viel ze net buiten het podium. Het doel voor dit jaar was het podium te halen, maar een eerste plaats in haar eigen woonplaats is natuurlijk nog mooier. Andere leden van de trainingsgroep die het podium hebben gehaald bij de wedstrijdcategorieën zijn John de Boer (1e plaats KSR 40+), Joke Leeflang (2e plaats KSR 50+) en Jan Nauta (1e plaats MSR 40+).

Na de wedstrijdcategorieën waren ’s middags de recreanten aan de beurt. In totaal verschenen ongeveer 750 recreatieve deelnemers aan de start. Zij liepen net als de wedstrijdcategorieën de afstanden van vijf, acht of dertien kilometer.

De uitslagen van alle categorieën zijn te vinden op www.survivalvollenhove.nl. Foto’s van de survivalrun ‘Veno in the Wetlands’ zijn te zien via www.facebook.com/stichtingsurvivalvollenhove.