IJsselmeerziekenhuizen onderzoeken doorstart met St Jansdal

Lelystad/Emmeloord - De curatoren van de failliete MC IJsselmeerziekenhuizen onderzoeken samen met St Jansdal ziekenhuis uit Harderwijk de mogelijkheden van een doorstart. Dit maakte de MC Groep dinsdagmiddag bekend.

Direct na het uitspreken van het faillissement is een verkooptraject opgestart door de curatoren. Naar aanleiding daarvan is een groot aantal biedingen op (onderdelen van) het ziekenhuis ontvangen. Gezien het belang van goede zorg in de regio gaat de voorkeur uit naar een potentiële kandidaat die een substantieel deel van de zorg wenst te continueren. De curatoren hebben vervolgens gesprekken gevoerd met diverse partijen en de biedingen nader geanalyseerd. Naar aanleiding daarvan hebben de curatoren besloten om met één partij, het St Jansdal, verder te onderhandelen over de mogelijke doorstart. Naar verwachting zal de uitkomst van de onderhandelingen met St Jansdal later deze week helder zijn en kunnen worden gecommuniceerd.

Afschalingsplan

Er wordt op het moment zorgvuldig afgeschaald in het Lelystadse ziekenhuis om de patiëntveiligheid te kunnen blijven garanderen. 'Zodra er overeenstemming is bereikt over een doorstart, zal er een plan gemaakt worden om de werkzaamheden weer op te bouwen en voort te zetten', aldus de MC Groep.