Samenwerking op gebied van grondbewerkingsmachines

OSSENZIJL / BANT - Mechanisatiebedrijven Rotink en Koop van der Wal zijn met ingang van 1 november een samenwerking gestart op gebied van New Holland- grondbewerkingsmachines. Van der Wal uit Bant verkoopt daardoor nu ook grondbewerkingsmachines die onder de vlag van New Holland Agriculture vallen.

En die samenwerking, dat is eigenlijk een vrij logische. Door samen te werken, kunnen zij namelijk hun werkgebied dat zich uitstrekt van de Noordoostpolder, de Kop van Overijssel tot een stuk Zuid-Friesland beter bedienen.

Overname

Sinds New Holland Agriculture landbouwmachinefabrikant Kongskilde Industries heeft overgenomen, is het aanbod van New Holland- machines verder uitgebreid. De overeenkomst was een belangrijk onderdeel van de strategie van New Holland om klanten van over de hele wereld innovatieve en complete oplossingen te bieden voor hun landbouwkundige behoeften, door grondbewerkings- en zaaimachines aan haar productportefeuille toe te voegen. Om een lang verhaal over de overname kort te maken: onder New Holland valt sinds vorig jaar dus ook Kongskilde, dat weer de merken Overum, Howard, Nordstern, Becker en JF machines onder zich heeft. Let op; een ploeg van New Holland wordt in het blauw geleverd, maar dezelfde ploeg van Kongskilde in het rood. De merken lopen vooralsnog naast elkaar door.

Vertrouwen

‘We kennen elkaar al jaren’, vertelt Willem van der Wal. 'Ik ben hier bij Rotink als leerling monteur begonnen en heb al jaren een goede band met dit bedrijf’, vervolgt Van der Wal. ‘We zien een meerwaarde in elkaar. We versterken elkaar hierin. Bovendien past het merk bij ons. Wij als vrij handelsbedrijf hadden geen vast merk. We zien in New Holland een topmerk. We hebben een verkoper binnen onze organisatie die een grote expertise heeft op het gebied van grondbewerkingsmachines. Dat kan de verkoop in de Noordoostpolder positief beïnvloeden.'

John Rotink: ‘New Holland is een organisatie waar we veel vertrouwen in hebben. Ze pakken het wereldwijd aan en qua continuïteit en ontwikkeling van nieuwe machines zit het goed. Dit is blijvend. Wij zijn als dealer al vanaf het eerste uur vertrouwd met New Holland. En wij zitten net als Van der Wal dicht op onze klanten. We hebben veel vertrouwen in deze samenwerking.'

Alexander Drost