Al 1 miljoen euro voor biogasinstallatie Luttelgeest

LUTTELGEEST - De crowdfundingscampagne van Peters Biogas uit Luttelgeest die sinds 15 oktober online staat op het platform Oneplanetcrowd, heeft woensdag de grens van 1 miljoen euro gepasseerd. Het doel is 1,2 miljoen.

Dit is 250 procent van het oorspronkelijke minimumbedrag. Hiermee is de campagne, 6 dagen voor de sluitingsdatum al een groot succes te noemen. Ruim 430 investeerders hebben ingetekend. Tijdens de informatieavond op maandag 5 november bleek ook al dat er onder particuliere investeerders veel interesse is. Er kwamen 60 bezoekers op af, de dagen na de informatieavond kwam er ruim 150.000 euro bij.

Peters Biogas is al sinds 2007 toonaangevend op het gebied van duurzame energieproductie. Na 10 jaar winstgevend biogas geproduceerd te hebben wordt het tijd om de installaties uit te breiden en te moderniseren. De financiering wordt ingezet voor het vernieuwen van de bestaande biogasinstallatie en deze uit te breiden met extra silo’s, een biomassa loods en een groen gas opwaardeerinstallatie voor de productie van hernieuwbaar aardgas en duurzame CO2. Met name de inzet van CO2, rechtstreeks aan een nabijgelegen tuinder is zeer vernieuwend en innovatief.

Peters Biogas BV is een samenwerking tussen de familie Peters uit Luttelgeest en het bedrijf Agradu BV uit het Friese Sint Nicolaasga. Samen staan ze garant voor verantwoorde duurzame productie van elektriciteit, warmte, hernieuwbaar aardgas en CO2 op een zeer innovatieve manier.