Vegniek vestigt zich in Emmeloord

LUTTELGEEST / EMMELOORD - Hij kondigde het twee weken geleden al toen we bij hem waren voor een interview, en nu is de kogel daadwerkelijk door de kerk: Machinebouwer Vegniek bouwt in 2019 een nieuwe vestiging in Emmeloord. Eigenaar Erik van der Vegt kocht een ruime kavel van 5000 m2 op bedrijventerrein de Munt. Deze week werd de overeenkomst met de gemeente getekend.

Zo’n vijf jaar geleden begon Vegniek op een vrijgekomen agrarisch erf bij Luttelgeest. De snelle groei van het bedrijf maakt verhuizing naar een groter en representatief onderkomen noodzakelijk.

Vegniek ontwikkelt en bouwt machines voor de landbouw en industrie. In opdracht worden maatwerk machines geleverd maar ook heeft het bedrijf een lijn met eigen producten. Onder andere vooroverkantelaars voor landbouwkisten en grondbewerkingmachines.

‘Door onze groei was ons pand te klein geworden. We wilden graag naar Emmeloord vanwege de centrale ligging, midden in ons werkgebied. We zijn blij dat dit is gelukt. Ons nieuwe pand staat op een mooie zichtlocatie en wordt een echte blikvanger, ontworpen in samenwerking met de combinatie Cees Coppens en Freek Lammers bouwmanagement.’

Wethouder Wiemer Haagsma is blij met de stap van Vegniek. ‘Het is mooi dat wij snel groeiende bedrijven zoals Vegniek een nieuwe en vooral ruime plek kunnen bieden binnen onze gemeentegrenzen. Na de start op een vrijgekomen boerenerf is verdere groei van het bedrijf hier mogelijk en daarmee behouden we bovendien belangrijke werkgelegenheid.’

Oplevering van de nieuwe locatie wordt eind 2019 verwacht