Jonge Flevolanders voelen Statenleden aan de tand

Lelystad - Jongeren uit Flevoland zetten op maandag 19 november 'hun' politici op scherp tijdens het Provinciaal Jeugddebat Flevoland. In het provinciehuis in Lelystad gaan de jongeren in debat met verschillende Statenleden.

Van de deelnemende jongeren worden er 12 geselecteerd die doorgaan naar het 24e Nationaal Jeugddebat in april 2019 in de Tweede Kamer in Den Haag. Het Provinciaal Jeugddebat Flevoland wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met de provincie Flevoland.

De provinciale politiek beslist veel voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat zij van zich laten horen. De jonge debaters confronteren tijdens het Jeugddebat onder anderen de Statenleden Chris Jansen (PVV), Wout Jansen (50PLUS) en Tamara Strating (ChristenUnie) met hun meningen over onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden. Debatonderwerpen zijn: Sociale veiligheid en jongeren & provinciale politiek.

Het debat wordt geleid door een voorzitter, Margriet Papma (D66). De deelnemende jongeren zijn afkomstig uit onder andere Urk, Lelystad en Zeewolde.

Niet alleen de jongeren uit Flevoland laten hun stem horen. NJR organiseert ook in alle andere provincies jeugddebatten. Door mee te doen aan het Jeugddebat maken jongeren kans op deelname aan het 24e Nationaal Jeugddebat, dat in april 2019 plaatsvindt in de Tweede Kamer. Tijdens dit debat zullen de geselecteerde jongeren uit iedere provincie, in totaal zo’n 150 jongeren, in debat gaan met Kamerleden, staatssecretarissen en ministers.

Het debat duurt van 13.30 tot 16.00 uur. Bezoekers zijn welkom in het Provinciehuis aan de Visarenddreef 1 vanaf 13.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.jeugddebat.nl.