Femke’s dagboek Japan

OBIHIRO - Zondagochtend zijn we met de vier rijders van het Regionaal Talentencentrum Noord (gewest Friesland) en onze trainer naar Obihiro vertrokken. De reis via Parijs, Tokio en Sapporo duurde in totaal 27 uur, maar we waren in ieder geval blij dat alle bagage ook goed was aangekomen.

Maandagochtend hebben we een mooi rondje gefietst. Het is even wennen om links te fietsen en er zijn veel stoplichten, maar verder kun je hier prima fietsen. Zo zien we ook nog wat van de omgeving, dat vind ik echt leuk. ‘s Middags deden we een korte schaatstraining om te wennen aan het ijs.

Het eten is ook wennen. Ik vind veel dingen lekker, maar bij het ontbijt hoef ik toch echt nog geen rijst! Gelukkig is er wel yoghurt verkrijgbaar en heb ik mijn eigen muesli meegenomen. Het is lastig om in de supermarkt dingen te kopen, omdat je totaal geen idee hebt wat er op de etiketten staat. Zo dacht onze trainer een fles water te kopen, maar bleek het sake (rijstwijn) te zijn met twintig procent alcohol.

Inmiddels heb ik de tweede training op het ijs gehad. Ik voel me nog niet optimaal, maar dat is misschien ook niet gek na de lange reis. Ik heb tot nu toe weinig last gehad van een jetlag, hopelijk blijft dat zo!