Informatieavond Aeres MBO Emmeloord

EMMELOORD - Aeres MBO Emmeloord houdt dinsdag 27 november een informatieavond voor toekomstige leerlingen en hun ouders/verzorgers mbo.

In Emmeloord biedt Aeres 6 mbo opleidingen aan passend bij de groene sector: Loonwerk en Techniek, Melkveehouderij, Paardenhouderij, Toegepaste Biologie en Groene Ruimte en Plant en Business. Tijdens de avond heeft elke opleiding een eigen voorlichting en de studentenraad is aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

Plant & Business

De opleiding Plant & Business niveau 3 en 4 is vanaf dit schooljaar vernieuwd. Studenten worden breed opgeleid voor beroepen in Agro- en foodsector. Denk aan adviseur, vertegenwoordiger of teeltbegeleider. In de regio zijn veel bedrijven gevestigd die staan te springen om goed opgeleide mensen. Veel van die bedrijven zijn internationaal georiënteerd. Met de vernieuwing binnen de opleiding wordt een leerling daarop voorbereid. De invulling komt tot stand in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en het Agrofoodcluster.

Binnen de opleidingen is veel aandacht voor praktijkleren. Zo houdt de opleiding Toegepaste Biologie zich bezig met de ontwikkeling van een voedselbos in het Emmelerbos. Dankzij de zogenoemde praktijkcarrousel krijgen de leerlingen van mbo melkveehouderij les van top-melkveehouders op hun bedrijven.