A6 bij Almere komend weekend opnieuw afgesloten in noordelijke richting

Regio - De A6 bij Almere is komend weekend opnieuw afgesloten in de richting van Lelystad. Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de A1 en de A27.

De afsluiting is vanaf vrijdag 23 november 20.00 uur tot maandag 26 november 6.00 uur tussen Almere Stad en Almere Buiten. Lokaal verkeer vanuit Almere Haven richting Lelystad kan via afrit 5 (Almere Stad) naar de Waterlandseweg en de A27. Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Vrijheidsdreef, Tussenring en Buitenring oprit 8 (Almere Oostvaarders) te nemen richting Lelystad. De A6 vanuit Lelystad richting Amsterdam blijft gewoon open. Het verkeer moet rekening houden met ongeveer 15 tot 20 minuten extra reistijd.

Aanleg tijdelijke extra rijstrook

Tussen oprit Almere Stad en de Hoge Vaart legt aannemer Parkway6 dat weekend een tijdelijke extra rijstrook aan om de doorstroming ook in de nieuwe situatie te bevorderen. Deze tijdelijke rijstrook blijft in gebruik totdat de hele A6 bij Almere richting Lelystad verbreed is naar twee keer twee rijstroken. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, kan het verkeer vanaf eind december gebruik maken van de extra rijstrook.

Werkzaamheden

Om de huidige vluchtstrook geschikt te maken als derde rijstrook moet aannemer Parkway6 herstelwerkzaamheden uitvoeren aan het asfalt. Ook moeten er maatregelen genomen worden om de kwaliteit van de ondergrond te verbeteren. Een van deze maatregelen bestaat uit het afvoeren van water uit de grond (verticale drainage) om de grond onder de berm te verstevigen.