Sportverkiezingen naar theater ‘t Voorhuys

EMMELOORD - De nieuwe locatie van de Sportverkiezingen Noordoostpolder is bekend. Theater ’t Voorhuys is de opvolger van De Bosbadhal als gastheer van de sportverkiezingen. ‘Sporters, sportvrijwilligers en sportbestuurders verdienen jaarlijks het hoogste podium. Het is een eer

dat wij hen dit podium in ons theater kunnen bieden. We leggen de rode loper graag voor hen uit’, aldus Twan Hakvoort en Lena Bierma van ’t Voorhuys. De afgelopen drie edities van de sportverkiezingen, die op woensdag 16 januari worden georganiseerd, waren in De Bosbadhal. Daar was niets mis mee, maar de organisatie was op zoek naar mogelijkheden om financieel wat scherper aan de wind te zeilen.

Ook vorig jaar kwam een verhuizing naar ’t Voorhuys al ter sprake. Dit jaar is de knoop doorgehakt. In ’t Voorhuys zijn alle faciliteiten (catering, licht en geluid, zitplaatsen) al aanwezig. De sporthal moest worden omgebouwd, wat veel tijd kostte en extra kosten met zich mee bracht. In een sporthal sportverkiezingen organiseren is super, maar de organisatie, en ook de uitbaters van het theater, zien de verhuizing helemaal zitten. ‘We denken dat ’t Voorhuys meer mogelijkheden biedt’, zegt Ronald Lamsma, presentator van de sportverkiezingen. ‘En een theater heeft meer cachet dan een sporthal.’ De samenstelling van de jury van de sportverkiezingen, die de drie genomineerden per categorie voordraagt, heeft ook enkele wijzigingen ondergaan.

Peter Dekkers, sportverslaggever van De Stentor, heeft na vele jaren zijn ‘zetel’ afgestaan. Hij wordt opgevolgd door Mathé van Gerner, freelance sportverslaggever van De Stentor. De roulatieplaats in de jury van de sportbestuurder, vorig jaar ingesteld, wordt deze keer ingenomen door Mark Dieleman, voorzitter van zwem- en waterpoloclub Zignea. Hij lost Bert Prins af.