Albert Schurink bij Fysiomotion

Emmeloord - ‘Luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen’. Dat is het motto van Albert Schurink, psychosomatisch fysiotherapeut. Vanaf december komt hij het team van Fysiomotion versterken.

Albert Schurink werkt op Urk en gaat op woensdag en vrijdag bij fysiotherapiepraktijk Fysiomotion in Emmeloord aan de slag. Schurink: ‘Als psychosomatisch fysiotherapeut kijk ik niet alleen naar de lichamelijke klacht, maar ook naar de oorzaak. Vaak spelen spanningen een rol, bijvoorbeeld bij pijnklachten tijdens een burn-out en bij chronische pijn. Ik leer mensen te luisteren naar de signalen die hun lichaam geeft en denk mee hoe ze er iets mee kunnen doen. Dit kan bijvoorbeeld door het zoeken naar ontspanning, grenzen leren aangeven en het afwisselen van inspanning en ontspanning. Pijnklachten ontstaan vaak geleidelijk. Door langdurig gespannen spieren, onvoldoende rust en vaak ook onvoldoende beweging kan het lichaam niet herstellen. Dit kan leiden tot pijn, vermoeidheid, hyperventilatie en zelfs klachten die lijken op een hartinfarct. Mensen met chronische pijn of een burn-out moeten leren omgaan met hun beperkingen. Dit kan frustraties geven. Ze gaan door een rouwproces. Ook hierbij kan ik ze als psychosomatisch fysiotherapeut ondersteunen.’

Het team van Fysiomotion bestaat uit meerdere gespecialiseerde therapeuten. Albert Schurink is daar een aanvulling op. Door samenwerking verwacht Fysiomotion betere resultaten te kunnen behalen bij mensen met kaak-, nek-, schouder-, arm- en rug/bekkenklachten. Fysiomotion blijft gevestigd in het gebouw van het Dokter J.H. Jansencentrum in Emmeloord. www.fysiotherapieemmeloord.nl.