AAI academie geopend in Noordoostpolder

E - Jolanda de Bruijn en Henrieke Wiebenga-Sterkenburg zijn hun AAI academie gestart.

De twee bieden een training voor professionals die met therapiehonden willen werken in hun praktijk, instelling of binnen een school. Het inzetten van therapiehonden binnen een behandeling of coachtraject geeft veel meerwaarde, plezier en ontspanning.

De aanwezigheid van een therapiehond zorgt vrijwel altijd voor lachende kinderen en ouders. Het breekt het ijs en het leidt de aandacht af van het feit dat een kind therapie krijgt en dat therapie soms ook best moeilijk is. Honden zijn meesters in het spiegelen van emoties van mensen, waardoor ze directe feedback geven en erg waardevol zijn in het verkrijgen van nieuwe inzichten over jezelf.

Honden zijn inzetbaar bij cliënten met onder andere hechtingsproblematiek, ADHD, autisme, faalangst of angststoornissen. Een therapiehond geeft vertrouwen, is zonder oordeel en daardoor zorgt het voor een veilige omgeving waarin kinderen en jongeren aan de slag kunnen met hun eigen blokkades.

Training

In een kortdurende training van 3 modules trainen wij hulpverleners zoals psychologen, orthopedagogen en kindercoaches om op een veilige en verantwoorde manier samen met hun hond te werken. Een fantastische manier om samen met je hond als collega te werken bij het begeleiden en behandelen van kinderen en jongeren! Meer info op www.kwispelkracht.nl