Sfeervol jubileumconcert Con Brio

SCHOKLAND - Accordeon- en keyboardvereniging Con Brio gaf zaterdag een sfeervol en spetterend jubileumconcert in het museumkerkje op Schokland.

Het publiek werd ontvangen met kaarslicht en een prachtig muziekstuk van het Motion Trio, Café Paris, wat werd gespeeld door Petra Pol en Annelies Harps. Na de opening door de voorzitter werd het eerste muziekstuk “Adventure” ingezet en was het muzikale avontuur begonnen.

Een uur lang werd het publiek getrakteerd op verschillende muziekstijlen: klassiek, tango en filmmuziek, zoals het thema van de film “Il Postino” met een mooie gevoelige solo gespeeld door Elisa Kamper. De avond werd afgesloten met het thema van de beroemde serie: “Games of Thrones”.

Ten slotte werd een toegift gegeven waar alle leden aan meededen. Deze toegift is vele jaren het slotstuk van concerten van Con Brio geweest, namelijk “The Time is now”. Een bezoeker zei achteraf: “de liefde voor het accordeon, de liefde voor muziek spetterde er vanaf! Wat een enthousiasme en wat een muzikaliteit.” Con Brio is misschien klein in aantal, maar groots in muziek.