Winterspektakel Orchideeën Hoeve op 7 december van start

Luttelgeest - De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest staat van 7 tot en met 26 december voor het 34e jaar in het teken van het winterspektakel ‘WinterDroom’ voor jong en oud.

In 1984 probeerde het familiebedrijf de bezoekers voor het eerst in de kerststemming te brengen door het park een avond te verlichten met duizenden kaarsen. Niemand had verwacht dat dit zou uitgroeien tot zo’n groot succes. ‘Inmiddels trekt onze ‘‘WinterDroom” meer dan 35.000 bezoekers en behoren wij tot een van de grootste overdekte kerstevenementen van Nederland,’ vertelt mede-eigenaar Thomas Maarssen.

Het evenement is in 35 jaar flink uitgebreid. Tot de basis van ‘WinterDroom’ behoren de gratis kerstmarkt (van 7 tot en met 23 december), de versieringen in het park en optredens van kerstkoren en livemuziek. ‘We werken deels via een draaiboek, maar vinden het ook belangrijk om vernieuwend te zijn,’ aldus Maarssen. Zo kunnen de kleinsten dit jaar op bezoek bij de kerstman en het onlangs geopende ‘Makirijk’ versterkt de winterse gezelligheid met knisperende vuurkorven en spectaculaire verlichting. ‘Mijn persoonlijke favoriet is dit jaar de exclusieve expositie ‘‘Arts of nature”, met meer dan veertig bijzondere natuursculpturen.’

De tien sprookjesachtige kaarsjesavonden vormen het hoogtepunt van ‘WinterDroom’. Op zaterdag 8, zondag 9, donderdag 13, vrijdag 14, zaterdag 15, zondag 16, donderdag 20, vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 december komen om 17.00 uur de kerstelfjes tevoorschijn om duizenden kaarsjes en lampjes te ontsteken. ‘Na wekenlang versieren en voorbereiden is het fantastisch om te zien hoe jong en oud samen genieten van deze feeërieke belevenis,’ vertelt Maarssen. Het gehele park inclusief kerstmarkt is op deze tien avonden geopend tot 21.00 uur.

Bezoekers met een geldig dagentreebewijs hebben gratis toegang tot de kaarsjesavonden.