Zitselect voor comfort ouderen

MARKNESSE - Marco Woonadviseurs aan het Oosteinde 14 in Marknesse start deze week met een nieuw concept Zitselekt genaamd, waarbij de woninginrichter naar de klanten toegaat met stoelen.

‘Onze ervaring is dat veel ouderen zich bezwaard voelen om kinderen te vragen om met hen een stoel uit te zoeken in de showroom, maar het kan ook zijn dat het ze niet meer lukt om de deur uit te gaan. Met Zitselekt bieden we de mogelijkheid om met de stoelen naar de klanten toe te komen. De mensen kunnen zich al vooraf oriënteren, op de speciaal ontwikkelde website, waar ze al een voorselectie kunnen maken, en ons daarna bellen of mailen. Uiteraard kunnen zo ook gewoon bellen, en dan inventariseren wij alvast de wensen van de klant. Aan de hand van die wensen; leer of stof en zaken als lengte, gewicht en eventueel andere bijzonderheden, nemen wij dan stoelen mee die daarbij passen. De klant kan proefzitten en ervaren hoe de stoel zit, eventueel aanpassen aan verantwoord ergonomisch zitten, en maakt dan thuis een afweging’, vertelt Bert-Jan Bonthuis. Bonthuis benadrukt ook dat het voorrijden met de stoelen, geheel vrijblijvend is.

Het bedrijf begint deze week met het Zitselekt. Bonthuis heeft er hoge verwachtingen van. ‘We zien hier een groeimarkt en onze verwachting is dat we over een half jaar iemand kunnen aannemen die 100 procent met Zitselekt bezig is.’ Het idee is niet uniek, stelt Bonthuis. ‘Er zijn grote landelijke spelers, maar voor de regio is het wel bijzonder.’ Marco Woonadviseurs beperkt zich eerst tot een werkgebied in een straal van 30 kilometer rondom Marknesse.

Marco Woonadviseurs bracht in het verleden een variëteit aan stoelen, met name sta-op-stoelen, naar verzorgingscentra, waar de bewoners deze dan konden uitproberen. ‘We deden ook wel demonstraties op locatie, maar dat was niet altijd op het goede moment. Nu de klanten ons kunnen bellen of mailen, kunnen we veel beter op de behoefte inspelen.’ Overigens kunnen bijna alle gewenste stoelen aangepast worden tot sta-op-stoel.