Heimwee 55ste boek Greetje van den Berg

EMMELOORD - Greetje van den Berg uit Emmeloord heeft haar 55ste boek gepresenteerd: Heimwee. Reden genoeg voor haar uitgever om de auteur in de bloemetjes te zetten.

Greetje van den Berg verkent in Heimwee wat er gebeurt als twee toenmalige rivalen elkaar op de reünie weer ontmoeten. Jennie en Ingrid waren destijds allebei verliefd op dezelfde jongen, maar de man die hij is geworden, heeft besloten zich niet te vertonen. Dat wakkert hun nieuwsgierigheid nog verder aan en ze besluiten samen naar deze Rombout op zoek te gaan. Heimwee van Greetje van den Berg maakt de lezer net zo nieuwsgierig naar wat er van Rombout is geworden als Jennie en Ingrid zelf.

In 2016 werd de schrijfster geridderd voor haar werk bij de presentatie van haar 50ste boek: Ogenblik. Ook voor 2019 staan twee romans gepland bij uitgeverij Zomer & Keuning. Stil vuur verschijnt in maart en De vader van Luca in november. Greetje van den Berg heet in het dagelijks leven Greetje Dragt en werd in Zwolle geboren.

Ze verhuisde in 1983 naar Emmeloord waar haar schrijverscarrière begon. Onder haar schrijversnaam Greetje van den Berg debuteerde ze in 1985. Het oeuvre van haar telt inmiddels ruim 4 miljoen uitleningen en meer dan 500.000 verkochte exemplaren van haar werk. Dit maakt de auteur tot een topauteur. Jaarlijks verschijnen twee nieuwe uitgaven van haar hand die zowel in papieren vorm en, als eBook uitkomen. Maar ook als Grootletterboek (voor slechtzienden en mensen met een leeshandicap). Belangrijk in haar oeuvre is, dat ze naast de romantische fictie in haar boeken ook hedendaagse themas en levensvragen naar voren brengt.

Ze doet uitgebreid research om haar thema’s zo realistisch mogelijk neer te zetten. Haar boeken zijn daardoor van grote maatschappelijke betekenis en laten met name jongere lezers op een betrokken manier kennismaken met de hedendaagse maatschappij.