Mantelzorg en feestdagen, hoe doe je dat?

EMMELOORD - De feestdagen zijn vaak de dagen waarin je met vrienden en familie bij elkaar komt. Als je intensief voor een ander zorgt kan dat een bepaalde impact op deze dagen hebben.

Vier de feestdagen op een manier die op dit moment in deze situatie bij je past. Laat je niet leiden door hoe het hoort of hoe het moet. Het hoeft ook niet zoals je het andere jaren deed. Doe het op zo’n manier dat je er zelf ook van geniet. Je kunt de familiebezoeken overslaan of organiseer het zo dat het voor jezelf overzichtelijk is, dat het geen verplichting is en dat je er zelf ook van kunt genieten. Kijk vooraf wat haalbaar is en wat je leuk vindt. Maak het bespreekbaar met je naasten. Probeer iets te doen waar je blij van wordt en energie van krijgt. Het kan zijn dat je even alleen wilt gaan wandelen of gewoon thuis wilt blijven. Gun het jezelf!

Creatief therapeut Janneke Kroes geeft op 12 december bij Carrefour een workshop over: Feestdagen, hoe doe je dat? Een ontmoeting over altijd druk zijn en weer op adem kunnen komen. Het programma duurt van 10:00-11.30 uur.