Verlichte Boerderijenroute nadert startmoment

Emmeloord - De Verlichte Boerderijen Route in de Noordoostpolder nadert zijn startmoment. De routeboekjes zijn verkrijgbaar op de voorverkoopadressen die te vinden zijn op de website www.lichtroutenoordoostpolder.nl.

De Verlichte Boerderijen Route in de Noordoostpolder nadert zijn startmoment. De routeboekjes zijn verkrijgbaar op de voorverkoopadressen die te vinden zijn op de website www.lichtroutenoordoostpolder.nl.

In deze routeboekjes worden onder anderen alle open dagen nader benoemd en omschreven. De route is op 7, 8, 9, 14, 15 en 16 december. De variatie is groot en biedt zeker voor elk wat wils. Wat te denken van Gemaal Buma, maar ook Agrico opent haar deuren, evenals diverse melkvee- bollen- , witlof- en pootgoedbedrijven. Daarnaast is er op creatief en zorg gebied ook voldoende aanbod. Ook kan een kijkje worden genomen in de stallen bij een drafpaardentrainer. Er is ook een ruimte ingericht waar vertellingen worden verzorgd door Lelykenner Ed Voigt en de heer V. Oosterwijk. Middels het scannen van QR-codes in het boekje is informatie te beluisteren omtrent het ontstaan en de invoering van de Zuiderzeewet. De bijbehorende doeken staan over de route verspreid.

Om niemand te laten ontgaan dat de Verlichte Boerderijen Route op 7 december van start gaat, zijn overal stoepborden en frames met spandoeken geplaatst. Op www.lichtroutenoordoostpolder.nl staat meer informatie.