Kerst in klassiek jasje

Emmeloord - Het Ciconia Consort onder leiding van Dick van Gasteren trekt kerst vrijdag 21 december om 20.15 uur een klassiek jasje aan met ‘Biedermeider Kerst’. Ondermeer wordt stilgestaan bij 200 jaar ‘Stille Nacht’.

Biedermeier is een Duits-Oostenrijkse kunststroming die zich begin 19e eeuw manifesteerde als een burgerlijke vlucht naar huiselijke gezelligheid. Dit was ook de periode van het ontstaan van het kerstfeest als familiefeest met kerstboom, kerstliederen en cadeautjes. Veel kerstliedklassiekers, waaronder ‘Oh Denneboom’ en ‘Stille Nacht’, dat dit jaar haar 200ste verjaardag viert, ontstonden in deze tijd. Naast prachtige kerstliederen van onder anderen Schumann, Schubert en Humperdinck wordt de grote Pastoralmesse van Karl Kempter, geheel passend in de sfeer van het programma, in huiskamersetting uitgevoerd, waarbij de solisten ook de koorgedeelten voor hun rekening nemen. De strijkers van Ciconia Consort komen uitgebreid aan bod in de prachtige ‘Strijkersserenade‘ van Antonin Dvořák en het ‘Andante Festivo’ van Jean Sibelius.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van theater ’t Voorhuys (van woensdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 15.00 uur en vanaf één uur voor de voorstelling), telefonisch via nummer 0527-760620 en via de website www.theater-voorhuys.nl.