Radio Emmeloord stopt met middengolf

EMMELOORD - Radio Emmeloord stopt vanaf 10 mei 2019 met haar uitzendingen via 1224 kHz op de middengolf. De radiozender gaat zich richten op haar uitzendingen via Internet en in de toekomst eventueel via DAB+.

Radio Emmeloord zendt al meer dan twee jaar uit via een laagvermogen vergunning op de middengolf. In de eerste periode werd er uitgezonden via de 747 kHz en sinds een klein jaar via de 1224 kHz. Onlangs werd nog het tweejarig bestaan van de radiozender gevierd.

Vergunning

Vanaf 10 mei 2019 vervallen de huidige vergunningen voor de laagvermogen middengolfuitzendingen. Agentschap Telecom heeft inmiddels aangegeven door te willen gaan met het uitgeven van vergunningen voor laagvermogen middengolfzenders. Hoe deze vergunningen eruit komen te zien en hoe de vergunningen verdeeld gaan worden is nog niet duidelijk.

Radio Emmeloord is niet de eerste laagvermogen middengolfzender die heeft aangegeven haar uitzendingen te stoppen. Ook Q-AM heeft al aangegeven hun uitzendingen te staken via de middengolf. De oplopende kosten en het geringe aantal luisteraars zijn vaak de oorzaak van het besluit om te stoppen. Naast de kosten voor de vergunning bij Agentschap Telecom moet er ook betaald worden voor een vergunning bij het Commissariaat voor de Media en muziekrechtenorganisaties zoals BUMA/Stemra en SENA.