Gretha Woort van Urk wint Andries Greiner Prijs

URK - De 11e editie van de IVIO-Andries Greiner Prijs voor aankomende auteurs in Flevoland is gewonnen door Gretha Woort van Urk in de categorie ouder dan 18 jaar.

Gretha ontving vrijdag een cheque van 1250 euro en een oorkonde. Op het keuzethema ‘Water’ en ‘Dijk’ stuurden Gretha het verhaal ‘Onsterfelijk’ in. In het ontroerende verhaal dat Gretha schreef komen verleden en heden samen, maar ook twee totaal verschillende culturen binnen Flevoland: die van een stad als Almere en die van een gemeenschap als Urk. Hoofdpersonen zijn een 99-jarige vrouw en haar kleindochter. Dit jaar waren er slechts 18 inzendingen terwijl andere jaren dat aantal tussen de 50 en 80 ligt.

De dertienjarige Jasmijn Klijnstra uit Lelystad kreeg in de categorie jonger dan 18 jaar de aanmoedigingsprijs voor haar verhaal ‘Saartje en Cornelis’. In deze categorie was ze de enige deelnemer.

Dus toch

Het thema voor de 12e editie van de IVIO-Andries Greiner Prijs 2019 is: ‘Dus toch’. Flevolanders krijgen tot 6 oktober 2019 de tijd een verhaal van maximaal 5000 woorden in te sturen. Inschrijven voor de wedstrijd kan op www.IVIO-andriesgreinerprijs.nl, daar kunnen ook de winnende verhalen gelezen worden.