Rotonde bij afslag Kuinre op Muntweg

EMMELOORD - In mei en juni 2019 legt Provincie Flevoland een rotonde aan op het kruispunt Kuinderweg/Muntweg bij Emmeloord.

De huidige kruising Muntweg/Kuinderweg (N351/N331) bij Emmeloord is een T-splitsing. Door het groeiende verkeer zorgt deze kruising voor steeds meer oponthoud. De provincie heeft daarom besloten de kruising om te bouwen tot een rotonde. Met een rotonde verbetert de doorstroming aanzienlijk tussen de A6, bedrijventerrein De Munt en verkeer voor Steenwijkerland/Weststellingwerf.

Ontwerp

De rotonde wordt naast de locatie van de huidige T-splitsing gelegd. Door de rotonde niet exact op dezelfde locatie te leggen, wordt voldoende ruimte gecreëerd tussen de verschillende aansluitende wegen en daarmee een goede, veilige aanrijroute voor het verkeer. In het ontwerp is rekening gehouden met een ontsluiting voor de toekomstige uitbreiding van bedrijventerrein De Munt. Het fietspad loopt langs de westzijde van de rotonde. Een middenrustpunt zorgt er voor dat (brom)fietsers straks in twee keer, veilig de weg kunnen oversteken.

Planning

De werkzaamheden staan ingepland voor de maanden mei en juni in 2019. De definitieve planning wordt in kwartaal één van 2019 verwacht. De aanleg van de rotonde neemt zes tot acht weken in beslag. Tijdens deze periode gaat de kruising naar verwachting één nacht compleet dicht. De Kuinderweg van en naar Kuinre gaat naar verwachting één week dicht. Omleidingsroutes worden dan ingesteld.