Onderzoek moet bijdragen aan verbetering zorg

Emmeloord - Inwoners van de gemeente Noordoostpolder ontvangen op 15 december per post een uitnodiging om mee te doen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl. Door de vragenlijst in te vullen dragen inwoners bij aan een groot landelijk onderzoek en aan verbetering van de zorg.

De vragen gaan over het dagelijks leven, gezondheid, zorg en omgeving. Deelnemers ontvangen daarna per e-mail een persoonlijk overzicht met de uitkomsten.

Mijnkwaliteitvanleven.nl is voor:

  • Mensen met een chronische ziekte of beperking
  • Mensen die merken dat hun leven verandert door het ouder worden
  • Mantelzorgers die zorgen voor hun kind, partner, ander familielid of bekende
  • Iedereen die nadenkt over een gezonde leefstijl.

De initiatiefnemers bundelen en analyseren de (anonieme) resultaten en brengen deze onder de aandacht van beleidsmakers, gemeentes en zorgorganisaties. Op dit moment doen er al bijna 55.000 mensen mee.

Ondersteuning bij invullen

Inwoners die geen uitnodiging hebben ontvangen kunnen zich aanmelden via www.mijnkwaliteitvanleven.nl. Inwoners die het lastig vinden om de vragenlijst online in te vullen kunnen telefonisch contact opnemen met het Nationale Zorgnummer 0900 23 56 780 (0,20.per gesprek). Hier kunnen zij ook terecht met vragen over zorg of ondersteuning. Deelnemers in de maanden december of januari maken kans op een cadeaubon ter waarde van 50 euro.

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met Mezzo, Per Saldo, Zorgbelang Nederland, KBO-PVOB, NOOM en Ieder(in).