Veel publiek bij WinterDroom

LUTTELGEEST - De 34ste editie van het winterspektakel ‘WinterDroom’ bij de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest is weer absoluut een sprookje en grote publiekstrekker, zo bleek het afgelopen weekeinde toen het erg druk was.

Het familiebedrijf probeerde in 1984 de bezoekers voor het eerst in de kerststemming te brengen door het park een avond te verlichten met duizenden kaarsen. Niemand had verwacht dat dit zou uitgroeien tot zo’n groot succes. ‘Inmiddels trekt onze ‘‘WinterDroom” meer dan 35.000 bezoekers en behoren wij tot een van de grootste overdekte kerstevenementen van Nederland,’ vertelt mede-eigenaar Thomas Maarssen.

En als de trend van het afgelopen weekeinde zich doorzet, dan worden die geschatte bezoekersaantallen wel weer gehaald, schat Femke Kroese in. ‘Het was ontzettend druk. Meestal is het in het eerste weekeinde wat rustiger, maar het lijkt erop dat de mensen al zin hebben in Kerst. Het was voor ons natuurlijk ook ideaal weer. Bij ons is alles overdekt.’

De WinterDroom heeft een permanente kerstmarkt (tot 23 december) met optredens van kerstkoren en livemuziek. De WinterDroom is te bezichtigen tot en met Tweede Kerstdag. Om na de Kerst niet meteen in een gat te vallen is er op 28 december ‘s avonds nog een ‘Night of the jungle’ in het park. ‘Dan doen we de kaarsjes niet aan, maar is alles nog wel mooi verlicht om nog een beetje de sfeer van voor Kerst vast te houden.’ De nieuwste aanwinst van het park, het ‘Makirijk’ versterkt de winterse gezelligheid met knisperende vuurkorven en spectaculaire verlichting. Ook de exclusieve expositie ‘‘Arts of nature”, met meer dan veertig bijzondere natuursculpturen, slaat aan.

De sprookjesachtige kaarsjesavonden van de WinterDroom zijn donderdag 13, vrijdag 14, zaterdag 15, zondag 16, donderdag 20, vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 december. Dan komen rond 17.00 uur de kerstelfjes tevoorschijn om duizenden kaarsjes en lampjes te ontsteken. Het park is open tot 21.00 uur. Bezoekers met een geldig dagentreebewijs hebben gratis toegang tot de kaarsjesavonden.