Teams uit Emmeloord en Ens strijden om plek in finale First LEGO League

Almere - Zeventien teams doen zaterdag mee aan de finale van de First LEGO League voor de regio Flevoland in Almere. De teams komen Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Ens en Emmeloord. De winnaar kwalificeert zich voor de Benelux finale begin 2019 in Eindhoven.

De teams (van maximaal 10 jongeren) uit heel Flevoland verzamelen zich bij het Stad College in Almere voor de volgende wedstrijdonderdelen: Robotwedstrijd (3 rondes met 15 missies) Projectpresentatie rondom het thema ‘Into Orbit’ (ruimte en ruimtevaart) Robot ontwerp Teamprestatie Beste teamcoachDe internationale wedstrijd wordt in deze regio georganiseerd door Stichting Beleef je Beroep. De teams met jongeren van 9 tot en met 15 jaar bereiden zich al sinds begin oktober voor op de wedstrijd. Met de LEGO League duiken ze in de wereld van automatisering, techniek, robotica en innovatie.

Na de opening om 10.00 uur zijn er wedstrijdrondes van 10.15 - 11.00 uur, 11.30 - 12.15 uur en van 13.15 - 14.00 uur. De prijsuitreiking vindt rond 14.15 uur plaats.

Het Stad College is gevestigd aan de Rooseveltweg 5 in Almere.