Smakelijk optreden Harald Bouman

EMMELOORD - Burgemeester Harald Bouman van Noordoostpolder heeft donderdagochtend het eerste hapje polder genuttigd van het Agrofoodcluster op de weekmarkt in Emmeloord.

Een smakelijke binnenkomer voor de eerste burger voor wie het zijn eerste publieke straatoptreden was na zijn installatie maandagavond. Hij nam het bordje aan van Roy, leerling van Aeres Praktijkopleiding die ook nog even mocht voorproeven, voordat de burgemeester de eerste hap nam. ‘Heerlijk’, was het oordeel van Bouman.

150 kilogram

Het hapje polder was een verrukkelijk bordje hutspot, waarmee het cluster op de weekmarkt de eigen producten uit de regio promootte. Dit ging onder de titel Hutsport Event. Tussen half elf en half één kregen ongeveer 1500 passanten de voedzame hap uitgedeeld. De 150 kilogram hutspot was gemaakt met aardappelen van het ras Forza van aardappelhandelshuis Den Hartigh, de uien kwamen van Waterman Onions en Top Fresh Handel uit Kraggenburg zorgde voor de wortelen.

De stamppot werd bereid door leerlingen van Aeres Praktijkonderwijs en de studenten marketing en communicatie van Friese Poort zorgden voor de promotie van het event. Daarmee was het evenement ook een mooie samenwerking van bedrijven en onderwijs uit Noordoostpolder. Leerlingen en de medewerkers van de deelnemende bedrijven deelden de stamppot uit.