Farid Boundati uit Emmeloord vierde op kandidatenlijst PvdA Flevoland

Emmeloord - De 37-jarige Farid Boundati uit Emmeloord staat op plek 4 van de kandidatenlijst van PvdA Flevoland voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. De verkiezingen zijn op 20 maart 2019.

Willem de Jager uit Lelystad is door de leden van de PvdA in Flevoland gekozen als lijsttrekker. De Jager is werkzaam als bestuurder in het onderwijs en is sinds 2014 lid van Provinciale Staten. Daarvoor was hij onder andere acht jaar wethouder Onderwijs, Werk, Inkomen en Sport in de gemeente Lelystad.

De Jager zet zich met hart en ziel in voor de publieke zaak, omdat een slimme overheid kan zorgen voor verbinding. 'We moeten af van de verknipte overheid. We moeten toe naar een overheid die samenhang creëert tussen mensen en die problemen in samenhang aanpakt'.

Nieuwe gezichten op kandidatenlijst

De kandidatenlijst kent verder een aantal nieuwe gezichten. Op plaats twee staat Dania Al-Obaidi (Almere, 29 jaar), op plek drie Abassin Nessar (Almere, 33 jaar), op plaats vier Farid Boundati (Emmeloord, 37 jaar), op plek vijf Roelf Raterink (Dronten, 62 jaar), op plaats zes Monique Dubois (Almere, 56 jaar), en op plek zeven Binh-An Nguyen (Lelystad, 37 jaar). Lijstduwers zijn onder anderen gedeputeerde Jop Fackeldey (plaats 21) en fractievoorzitter Peter Pels (plek 20).

Verkiezingsprogramma

Tijdens de ledenvergadering is ook het verkiezingsprogramma ‘Zeker zijn van een sterk en sociaal Flevoland’ vastgesteld. In dit programma geeft de PvdA aan wat nodig is om te werken aan de provincie van morgen. 'De krachtige samenleving staat hierin voorop. Er zijn banen voor jong en oud. Iedereen kan betaalbaar wonen, het openbaar vervoer is toegankelijk en de leefomgeving is schoon en veilig. Kortom: een provincie waar het goed wonen, werken en recreëren is!' aldus PvdA Flevoland.