De Leeuw maakt Logopedie doeboek voor ouders

EMMELOORD - Ezra de Leeuw van Logischerwijs Logopedie in Emmeloord heeft een praktisch doeboek ontwikkeld waarin de professionele methodes vanuit de logopedie toegankelijk worden gemaakt voor ouders.

Een praktische handreiking om zelf aan de slag te kunnen gaan met klank en letter om de ontwikkeling van het kind te stimuleren óf om tijdig in te zetten wanneer het kind moeite toont. Ezra de Leeuw bedenker, schrijver en illustrator van het boek, kwam met het idee naar aanleiding van haar ervaringen. ‘In de praktijk merk ik dat veel ouders zoekende zijn hoe ze hun kind het beste kunnen helpen. Ouders komen binnen met de vraag: hoe kan ik mijn kind helpen? Zijn er ook tips en handvaten waar ik wat mee kan doen? Wat kan ik zelf doen? De tips en handvaten worden met alle liefde gegeven. Reacties naderhand luiden: ‘Oh ja, natuurlijk! Dat ik daar niet aan gedacht heb! Spelenderwijs,heeft effect!’

Het boek is zo ingericht dat elk hoofdstuk een belangrijke stap is waarin de klank via praktische oefeningen volgens een vaste opbouw wordt ervaren. De oefeningen zijn zo ingericht dat je niet gebruikt maakt van één overdrachtskanaal, maar van alle diverse kanalen om zo de vaardigheid goed te kunnen onthouden. Bij elke oefening staat apart het doel vermeld. Dat maakt het bepalen van de juiste oefening makkelijker, vooral voor kinderen met dyslexie. De handreiking biedt tevens mogelijkheid om gebruikt te worden door logopedisten, leerkrachten, dyslexiebehandelaren, leesspecialisten en andere professionals in de zorg die te maken hebben met de spraak-taalontwikkeling, als preventie- of behandelinstrument.

Verkoop

Het doeboek is te koop voor € 24,95 bij The Readshop Marsman in Emmeloord, de Bruna in Emmeloord of bij Logischerwijs Logopedie (www.logischerwijslogopedie.nl) Bij het boek zit ook een poster: het huis van Heertje Tong en Vrouwtje Tong, op ontdekkingstocht naar waar de klanken worden gemaakt. Deze is erbij te koop voor € 4,95.