Kosten tankwagenongeval over miljoen euro

NAGELE - De kosten van het ongeval met een tankauto op 8 oktober op de Schokkerringweg bij Nagele lopen op tot meer dan een miljoen euro.

De tankwagen verloor bij dat ongeval 28.000 lieter benzine en diesel dat via een greppel in de grond kwam. Aanvankelijk dacht de provincie de grond snel te kunnen schonen, maar het kostte vijf weken om de grond te saneren. Er moest 5800 kuub grond afgegraven worden rond de beschadigde weg.

Eemshaven

Om de vervuilde grond af te voeren naar een speciaal schoonmaakbedrijf in de Groningse Eemshaven waren 233 vrachtwagens nodig. Verder is honderd meter fietspad vernieuwd, net als een strook asfalt over een lengte van 80 meter. Ook leidingen en kabels moesten vervangen worden. Bomen langs de weg werden weggehaald en zullen later worden herplant.

Aan de hele operatie zit een kostenplaatje dat inmiddels flink in de papieren loopt. De provincie verwacht dat die zelfs nog hoger uitvallen dan een miljoen euro. De provincie overlegt met verzekeraars, de betrokkenen bij het ongeval over wie de kosten moet betalen.