Apotheek NOP tweede van Nederland

EMMELOORD - Apotheek Noordoostpolder heeft in 2018 de 2e prijs behaald in het Onderzoekprogramma Kwaliteit Apotheken (OKA) van onderzoeksbureau AMP te Vught. De nummer één werd Apotheek Medisch Centrum Hoogezand.

Aan het programma werken 932 apotheken mee. Apotheek Noordoostpolder doet al jaren mee aan dit onderzoek en is zeer trots op het behaalde resultaat. ‘We hebben service heel hoog in het vaandel staan en proberen onze cliënten van zo goed mogelijk advies te voorzien. Het is prachtig dat onze inspanning op deze manier wordt beloond. Ik ben enorm trots op mijn team!’, reageert Alma Middelbeek, apotheker en eigenaar van Apotheek Noordoostpolder. De prijs werd donderdag uitgereikt in de apotheek in Emmeloord.

Apotheken worden daarbij beoordeeld op de kwaliteit van hun farmaceutische zorg- en dienstverlening. Sinds 1994 kunnen apotheken op basis van vrijwilligheid meedoen aan dit onderzoek. Zij stellen zich op deze manier toetsbaar op en kunnen zo hun eigen prestaties vergelijken met die van andere apotheken. Dit is uniek binnen de gezondheidszorg in Nederland en misschien wel wereldwijd. De apotheken betalen hun deelname aan het OKA zelf.