Sjinkie Knegt hoofdgast sportverkiezingen

EMMELOORD - Niemand minder dan shorttracktopper Sjinkie Knegt is de belangrijkste gast van de Sportverkiezingen Noordoostpolder, woensdag 16 januari in ’t Voorhuys.

De 29-jarige shorttracker uit het Friese Bantega zal de avond van begin tot eind bijwonen. Hij gaat een rol vervullen in het programma met sponsors en bestuurders van sportclubs en tijdens de verkiezingen later op de avond. Presentator Ronald Lamsma gaat Knegt interviewen. De markante Fries wordt ook betrokken bij de prijsuitreiking. Sjinkie Knegt zit nooit om een woord verlegen, dus dat belooft heel wat moois.

Knegt liep vorige week een ernstige spierblessure aan het linker onderbeen op door een ongeval bij zijn huis. De shorttracker raakte bekneld tussen een kozijn van de schuur en een vorkheftruck, die niet op de handrem stond. Daardoor mist Knegt in ieder geval het EK, half januari in Dordrecht. ‘De schicht uit Bantega’ is meervoudig Europees en wereldkampioen shorttrack en won in februari tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang zilver op de 1500 meter.