Gymzaal Skagerrak wordt gasloos

Emmeloord - De gymzaal aan het Skagerrak in Emmeloord wordt volledig gasloos gemaakt. Het gebouw wordt zeer goed geïsoleerd, naast de zonnepanelen komen zonnecollectoren op het dak en er komt een (luchtwater) warmtepomp.

Het blijkt financieel haalbaar om dit tegelijk met de noodzakelijke renovatie uit te voeren. Wethouder Anjo Simonse: ‘Een onverwachte meevaller dat de gymzaal all-electric kan worden, dit was in het oorspronkelijke renovatieplan niet voorzien’.

Gymzaal wordt stevig geïsoleerd

Net als voor woonhuizen geldt dat je eerst moet isoleren om gasloos te worden. De gymzaal krijgt een goed isolatiepakket, nieuwe kozijnen met driedubbele beglazing, een nieuwe dakbedekking met dikke isolatie en de vloer wordt geïsoleerd.

Luchtbehandelingskast

Een luchtbehandelingskast zorgt dat er frisse lucht van buiten de gymzaal in gaat. Deze frisse lucht wordt opgewarmd door de warmtepompen. De warmte van de lucht die naar buiten gaat wordt gebruikt om het rendement van de warmtepompen te verhogen. De zonnecollectoren verwarmen het water voor de douches en daarnaast ook de ruimte.

De realisatie gebeurt door bouwbedrijf Doorn en Hartman Installatie. De gemeente Noordoostpolder is blij dat deze bedrijven participeren om samen een gasloze gymzaal te realiseren.