Talentvol Boni haalt 5600 euro op voor goed doel

EMMELOORD - Leerlingen van Bonifatius mavo beleefden donderdag een prachtige avond. Tijdens ‘Boni’s got Talent’ werd 5600 euro opgehaald voor Make a Wish Nederland. Met het bedrag kunnen bijna drie wensen voor ernstig zieke kinderen tussen de 3 en 18 jaar worden vervuld.

Tijdens de feestelijke avond werd er volop verkocht door leerlingen van het vak Economie & Ondernemen. Onder de bezielende leiding van hun docent, meneer Huising, zijn er vele producten verkocht of verloot voor Make a Wish. Een uur lang waren er vervolgens verschillende optredens. Quincy Pathuis, een leerling uit klas 1 die het spits mocht afbijten, bleek een ware smaakmaker.

Na een pauze waarin nog meer producten werden verkocht en waarbij bezoekers drankjes konden krijgen voor een vrijwillige donatie was het tijd om over te gaan op de prijsuitreiking. Voorafagaand had Fockeline Ouwerkerk speciaal voor de leerlingen een videoboodschap ingesproken om ze te bedanken voor deze geweldige actie.

De leerlingen van Bonifatius mavo sloten het kalenderjaar vrijdag af met een kerstontbijt waarvoor de school een bijdrage leverde. De leerlingen uit klas 1A hadden besloten om deze bijdrage zelf te leveren en voor de bijdrage van school loten te kopen voor de scooter. Het was daarom des te mooier dat de leerlingen van klas 1A de hoofdprijs (de scooter) wonnen. De leerlingen zijn in overleg, maar gaan de scooter waarschijnlijk verkopen om zo met elkaar een groots klassenuitje te houden.

Na de verloting was het tijd om de cheque aan Make a Wish te overhandigen. Levien, die maarliefst dertien loten had verkocht, wist de spanning goed op te bouwen door het bedrag van achteraan op de cheque te schrijven.