Twee nieuwjaarsduiken in de Noordoostpolder

EMMELOORD - Zoals elk jaar organiseert Reddingsbrigade Noptunus de nieuwjaarsduik bij Schokkerhaven. Dit jaar staat er ook een tweede duik in de Wellerwaard op de agenda.

Voor de dertigste keer vindt de nieuwjaarsduik plaats in de Noordoostpolder. De duik, die wordt georganiseerd bij Schokkerhaven in samenwerking met Pier16, Duikvereniging de Zeewolf en Unox, is vaste prik geworden voor vele inwoners van de Noordoostpolder. Deze keer vindt de Unox Nieuwjaarsduik plaats op 1 januari 2019 om 12.00u.

Naast de traditionele duik bij Schokkerhaven vindt er ook een tweede nieuwjaarsduik plaats, namelijk om 14.00u in de Wellerwaard. In samenwerking met restaurant Bij Ons in de Wellerwaard is er besloten om te kijken of er binnen de polder behoefte is aan een nieuwjaarsduik die iets later op de middag en dichter bij Emmeloord plaatsvindt. Het is de bedoeling om dit jaar te ondervinden wat de inwoners van de NOP het liefste willen, zodat hier volgend jaar gehoor aan gegeven kan worden.

Deelname aan beide Nieuwjaarsduiken is gratis, wel moeten de deelnemers zich op locatie aanmelden. De deelnemers wordt aangeraden om (oude) schoenen aan te doen tegen scherpe voorwerpen op het strand of op de bodem.