Sportverkiezingen | Sportman van het jaar: Semeleer, Grasman, Van den Beld?

EMMELOORD - De jury van de Sportverkiezingen Noordoostpolder heeft de nominaties voor vier categoriën bekendgemaakt. Op 16 januari wordt in Theater ‘t Voorhuys bekend wie zich sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van de Noordoostpolder mag noemen. De genonimeerde mannen.

Endy Semeleer

Kickbokser uit Emmeloord. De 23-jarige Semeleer maakte in een jaar tijd furore door eind 2017 een prestigieus toernooi in Abu Dhabi te winnen en eind oktober in Oberhausen wereldkampioen in de klasse tot 75 kg te worden. Hij staat onder contract bij Enfusion, een grote bond. Semeleer verloor in meer dan vijftig partijen slechts één keer.

Remco Grasman

Wielrenner/tijdrijder (46 jaar) uit Emmeloord. Brak begin 2018 een heup, maar presteerde wederom prima . Werd in mei kampioen tijdrijden van het district Oost-Nederland bij de elite. Een maand later pakte hij brons op het NK tijdrijden (elite zonder contract). De Monstertijdrit in Zeewolde (138 km) was goed voor zilver. Gem. snelheid: 44,23 km/uur.

Kars van den Beld

Dragracer uit Marknesse. Van den Beld (37) behoort tot de Europese top bij de Funny Bikes. Sprint van 0 tot 100 km/uur binnen één seconde. Start seizoen was goed met een personal best. Won de Summer Nationals in Drachten en werd in Duitsland bij de Nitrolymics, een van de grootste events in Europa, tweede. Pakte vervolgens de winst in Denemarken en Engeland.