Sportverkiezingen | Sportploeg van het jaar: Flevo Boys, Golfclub Emmeloord, Dames AV NOP?

EMMELOORD - De jury van de Sportverkiezingen Noordoostpolder heeft de nominaties voor vier categoriën bekendgemaakt. Op 16 januari wordt in Theater ‘t Voorhuys bekend wie zich sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van de Noordoostpolder mag noemen. De genonimeerde sportploegen.

Flevo Boys

De Emmeloorders wonnen de bekerfinale van district Noord door tegen en op Urk met liefst 0-4 te winnen. Het was de tweede bekerwinst in de clubhistorie. Flevo Boys leed in de 1e klasse slechts twee nederlagen, maar moest toch nacompetitie spelen voor promotie. Flevo Boys won in Brielle de beslissingswedstrijd (1-4) en keerde na één seizoen weer terug in de hoofdklasse.

Heren Golfclub Emmeloord

De heren 1 27 holes van Golfclub Emmeloord kroonde zich voor het tweede achtereenvolgende seizoen tot kampioen. Vincent Rebel, Coen Wijnants, Ronald Spijkers, Otto Schermers, Marcel Westerhof, John Franke, Jan van Dorsser en Jan Zelhorst stelden in de laatste wedstrijd de titel veilig en komen volgend seizoen in de 2e klasse uit.

Dames AV NOP

Wat eerder niet lukte, lukte begin september wel. De damesploeg van AV NOP, met een fiks aantal toppers in de gelederen, stond na drie voorronden op de derde plaats in de 2e divisie. In Amersfoort was de beslissende wedstrijd. AV NOP hield de derde plaats vast en promoveerde naar de 1e divisie, het een na hoogste niveau van Nederland.