Sportverkiezingen | Sporttalent van het jaar: Damman, Boxum, Van Bentem?

EMMELOORD - De jury van de Sportverkiezingen Noordoostpolder heeft de nominaties voor vier categoriën bekendgemaakt. Op 16 januari wordt in Theater ‘t Voorhuys bekend wie zich sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van de Noordoostpolder mag noemen. De genonimeerde talenten.

Jasmijn Damman

Hockeyster uit Emmeloord. Jasmijn Damman (14) begon met hockey bij De Meeuwen, speelt nu op landelijk niveau in de B1 van HC Zwolle. Ze heeft een uitstekende techniek en scoort gemakkelijk. In oktober werd ze geselecteerd voor het nationale opleidingsteam. Na een interland tegen België en diverse trainingen is ze definitief geselecteerd voor de Nederlandse selectie B-junioren.

Matheo Boxum

Dammer uit Emmeloord. Internationaal grootmeester Roel Boomstra over Matheo (9): ‘Zo’n goede welp heb ik nog nooit gezien.’ Matheo Boxum speelde al competitiewedstrijden bij de senioren van Damkring Emmeloord en debuteerde op het EK in Litouwen en het WK in Wit-Rusland. Versloeg op het EK in het blitztoernooi Europees kampioen Aisen Egorov uit Rusland.

Tess van Bentem

Voetbalster uit Marknesse. Van Bentem (15) voetbalt bij Flevo Boys en is inzetbaar als verdediger en middenvelder. Bondscoach Marleen Wissink liet haar dit jaar debuteren in het Nederlands elftal voor Onder de 15. Tess van Bentem speelde twee interlands: een helft tegen Duitsland en bijna de hele wedstrijd tegen de Verenigde Staten.