Sportverkiezingen | Sportvrouw van het jaar: Van Gerner, Aarts, Schoop?

EMMELOORD - De jury van de Sportverkiezingen Noordoostpolder heeft de nominaties voor vier categoriën bekendgemaakt. Op 16 januari wordt in Theater ‘t Voorhuys bekend wie zich sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van de Noordoostpolder mag noemen. De genomineerde vrouwen.

Céline van Gerner

Turnster uit Emmeloord. De 23-jarige Van Gerner kwam in 2018 sterk terug na een time-out. Ze werd in juni Nederlands kampioen op brug en werd tweede op balk en de meerkamp. Op het EK in Glasgow pakte ze met het Nederlandse team brons. Individueel eindigde ze op vloer als vierde. Baarde internationaal opzien door geschminkt als een kat haar oefening af te werken.

Elisah Aarts

Amazone uit Rutten. Aarts (31) werd in september Nederlands kampioen springen in de klasse ZZ, het hoogste nationale niveau, met merrie Egane. Twee combinaties voor haar waren foutloos. Aarts bleef met Egane ook foutloos en was net even sneller dan de nummer twee. Het is met afstand haar grootste prestatie. Aarts rijdt al vanaf haar zesde paard.

Manon Schoop

Atlete uit Emmeloord. Schoop (19) kroonde zich tweemaal tot Nederlands kampioen hoogspringen. De atlete van AV NOP debuteerde op nationaal niveau bij de senioren en pakte meteen goud met een hoogte van 1.76 meter. Bij de junioren werd ze ook nationaal kampioen; toen sprong ze zelfs 2 centimeter hoger. Op het NK meerkamp in Den Haag werd Schoop tweede.