‘We willen nog zoveel meer doen’

EMMELOORD - De Stichting ‘Samen zijn we er voor elkaar’ in Emmeloord heeft 750 euro gekregen van ACN Techniek. Het bedrijf steunt jaarlijks rond Kerst een goed doel in Noordoostpolder.

‘Wij zijn hier ontzettend blij mee’, zegt Marjo Last, secretaris van de stichting. ‘We kunnen hiermee weer heel veel mensen helpen.’ ‘Samen zijn we er voor elkaar’ is ruim twee jaar geleden opgericht om mensen te helpen die tussen wal en schip vallen. ‘Hiermee bedoelen wij gezinnen die om wat voor reden dan ook niet (meer) in aanmerking komen voor hulp van de Vodselbank. Door het uitgeven van groenten en fruit op donderdagen aan onze leden helpen wij hen. Verder kunnen zij elke dag verse bolletjes en brood bij ons halen.’

De verse producten haalt de stichting bij de Jumbo, bakkers en op de weekmarkt, waar ze het eten meekrijgen voor de doelgroep. Gezinnen die het nodig hebben krijgen iedere dag een boodschappentas met vlees, beleg en andere lekkernijen. De stichting helpt in totaal 80 gezinnen. Overigens niet alleen bij het dagelijks eten, maar ook in praktische zaken als het aanvragen van hulp bij verschillende instanties.

De Stichting is naarstig op zoek naar meer ruimte voor haar werk. ‘We opereren nu uit de woning van onze voorzitter Maria Wendels, maar we zouden graag een grotere ruimte hebben. Met meer ruimte hebben we meer armslag en opslag en kunnen we meer mensen helpen.’ De aanvragen bij de Stichting blijven namelijk komen. ‘We zijn een soort van natraject van de Voedselbank. Als te veel inkomen hebben om voor de Voedselbank in aanmerking te komen, wil dat nog niet zeggen dat ze zichzelf meteen kunnen redden. Wij helpen ze om daar uit te komen. Wij zouden zoveel meer mensen willen helpen, maar onze beperkte ruimte is de grens.’

‘Onze grootste wens is een locatie/pandje van waaruit wij kunnen opereren zonder dat wij gezinnen moeten afwijzen omdat wij de ruimte niet hebben’, zegt Last. Wie aan de wensen van de stichting tegemoet kan komen, kan bellen met Marjo Last, telefoonnummer 06-31559925.