Aeres MBO Emmeloord op 1 in Keuzegids

EMMELOORD Aeres MBO is het beste agrarische opleidingscentrum (AOC) van Nederland volgens de Keuzegids mbo 2019. Met 66,5 punten behaalt Aeres MBO de eerste plaats.

Sinds het verschijnen van de Keuzegids in 2010 staat Aeres MBO onafgebroken in de Top 3. ‘We zijn erg blij met de positieve waarderingen van onze studenten en de inspectie, en trots op al onze medewerkers die dit mooie resultaat hebben bereikt’, aldus Anne Dijk, directeur locatie Emmeloord en Dronten. ‘Het is de beloning van een constante sturing op de kwaliteit en actualiteit van het primaire proces. Het is fijn dat we die inzet terugzien in de resultaten en de waardering van onze stakeholders’, aldus Dijk.

De locatie Aeres MBO Emmeloord krijgt voor 9 mbo-opleidingen het predicaat: “topleidingen". Het gaat om de opleidingen agrarisch loonwerk, (biodynamische) teelt en (biodynamische) veehouderij. Deze werden gewaardeerd met een score van 75 punten. De hogere score is onder meer te verklaren door een goede relatie met het bedrijfsleven wat zorgt voor actueel onderwijs. Ook van invloed zijn een hoog percentage geslaagden, hoge doorstroom tijdens de opleiding (weinig zittenblijvers), een goed schoolklimaat en voldoende relevante stageplekken in de regio. In totaal krijgen 15 opleidingen van Aeres MBO in Emmeloord, Dronten en Barneveld een predicaat. Vergeleken met vorig jaar (65 punten) is de waardering voor de opleidingen toegenomen.

www.keuzegids.org.