Groeiend Urk verwelkomt 'geannexeerde' nieuwe inwoners

Urk - Dankzij een grenscorrectie met buurgemeente Noordoostpolder is Urk met bijna 150 hectare, inclusief vijf woonadressen en twee windmolens, uitgebreid. De nieuwe 'geannexeerde' inwoners werden donderdagavond verwelkomd door het gemeentebestuur.

De grenscorrectie geldt officieel sinds 1 januari 2019. De nieuwe inwoners ontvingen donderdagavond een welkomstpakker van wethouder Geert Post. 'Wij willen graag dat onze nieuwe inwoners zich gelijk thuis voelen op Urk'. Ook wethouder Hans Wijnants van de gemeente Noordoostpolder was aanwezig voor een warme overdracht.

Grote ambities

De gemeente Urk heeft grote ambities en zat te springen om meer ruimte. Het opschuiven van de gemeentegrens maakt het mogelijk dat ten zuiden van Urk een nieuw bedrijventerrein en een Maritieme Servicehaven worden aangelegd. En dat ten noorden van het dorp nieuwe natuur wordt ontwikkeld.

Een gezamenlijk belang

'Wij zijn de gemeente Noordoostpolder erkentelijk voor het meewerken aan deze grenscorrectie’, zegt wethouder Post. De buurgemeenten hebben volgens hem een gezamenlijk belang. 'Dit is belangrijk voor de totale economische ontwikkeling van de regio noordelijk Flevoland'.

Lees ook:

Politiek akkoord met grenscorrectie Urk

Urk koopt grond van NOP