Verdachten woninginbraak aangehouden

Emmeloord - De politie heeft maandagochtend 14 januari twee verdachten aangehouden na een heterdaad inbraak in Emmeloord. Rond 10:00 uur is de recherche gestart met een sporenonderzoek in de opengebroken woning aan de Delflandlaan.

Rond 03:00 uur kreeg de politie de melding van een woninginbraak in de wijk De Erven. Er zouden drie inbrekers op de vlucht zijn. Direct gingen meerdere agenten ter plekke en werd de wijk hermetisch afgesloten. Een klopjacht naar de inbrekers startte, hierbij werd ook een hondengeleider en de politiehelikopter ingezet. Veel bewoners werden wakker van het lawaai van de cirkelende helikopter.

Al snel werd een eerste verdachte in de omgeving van de Delflandlaan en de Putten aangehouden. De tweede verdachte werd kort voor 07:00 uur gearresteerd in een auto op de Kennemerlandlaan. De derde inbreker is niet gevonden. De zoekactie werd gestaakt.

De politie vraagt mensen met camerabeelden tussen 00:00 en 07:00 uur zich te melden. Ook worden bewoners gevraagd contact op te nemen als ze iets verdachts hebben gezien of gehoord. Zo kunnen er bijvoorbeeld nog spullen in de wijk liggen die van diefstal afkomstig zijn.