Werkloosheid in Flevoland daalt 18 procent in 2018

EMMELOORD - In Flevoland daalde de werkloosheid vorig jaar met bijna 18%. Deze procentuele daling was het sterkst bij de agrarische beroepen.

Eind december verstrekte UWV 7.376 WW-uitkeringen in de provincie Flevoland. In december nam het aantal WW-uitkeringen in Flevoland ten opzichte van november licht toe met 63 (0,9%). Dit is mogelijk te verklaren door het aflopen van jaarcontracten en het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland.

Agrarisch

De landelijke WW-daling (-20,4%) in het afgelopen jaar, is sterker dan deze daling (-17,6%) in Flevoland. In vergelijking met een jaar eerder daalde in Flevoland de uitkeringen het sterkst bij de bedrijfseconomische & administratieve beroepen en technische beroepen. Bij de agrarische beroepen (-36,5%) was de procentuele daling van de WW-uitkeringen het sterkst. Het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, is in december 2018 in Flevoland met 3,4% nog steeds iets hoger dan het landelijk WW-percentage (2,9%).