Polderstudenten komen met polderspel

EMMELOORD - Vijf derdejaars studenten van de opleiding Ondernemer Retail van ROC Friese Poort in Emmeloord zijn het bedrijf Polder op de Kaart gestart.

De studenten, allemaal trotse inwoners van de Noordoostpolder en Urk, hebben één doel voor ogen: een stukje poldertrots meegeven aan de kinderen. Daarom kwamen zij op het idee om het polderspel op de markt te brengen. Zo willen de studenten dat de kinderen bij het spelen van het spel een stukje poldertrots krijgen.

Kaartspel

Is een kaartspel dat je met twee tot zes personen kan spelen. In de leeftijd vanaf 6 jaar tot 99 jaar. De kaarten bevatten allemaal plaatjes van de belangrijkste kenmerken van de Noordoostpolder en Urk.

Om het spel extra onder de aandacht te brengen reikten Berend, Farida, Claudia en Issam (Gerrit was ziek) dinsdag het eerste exemplaar van ‘Polder op de Kaart’ uit aan burgemeester Harald Bouman. Vervolgens legden ze het spel op tafel om het met de burgemeester te spelen.

Polder op de kaart is nu verkrijgbaar bij Intertoys Emmeloord en Urk, Top 1 Toys Urk en VVV museum Urk. Het is ook te bestellen via de Facebookpagina: Polder op de Kaart of een email sturen naar polderopdekaart@gmail.com. Het spel kost 14,95 euro.